Que l’1-O ens serveixi per no oblidar mai, com n’és d’imparable el poder popular

La celebració del referèndum d’independència de Catalunya, amb uns resultats de més de 2.2 milions de vots ha demostrat moltes coses I algunes de molt importants per aquells i aquelles que creiem més en la capacitat autoorganitzativa de la gent, que no pas en cap estat.

I es que ens ha demostrat com un moviment de desobediencia decentralitzada i massiva no pot ser aturat per les forces repressives de l’estat.

La policia nacional I la guardia civil, només van ser capaços de parar alguns colegis electorals en algunes hores i es van veure absolutament incapacitats de tenir un impacte generalitzat sobre un referèndum que va aconseguir més votants per exemple que el referèndum de la constitució europea o el de l’Estatut del 2006.

Just ha estat la demostració pràctica del que ja avançava aquest article de la directa, després d’un estudi detallat:

https://directa.cat/policia-pot-retirar-urnes-de-2702-collegis-electorals

Per mes que la violència policial hagi estat brutal, indignant I esgarradora, just es un episodi més, encara que sigui el més mediatic, del que és la repressió Estatal. Encara que hagi tingut més de 800 ferits, als que aprofito també de desitjar una ràpida recuperació.

Molts I moltes l’hem patit en les darreres dècades i no ens ve de nou; amb l’afegit de moltes vegades, haver de lluitar també perquè aparegués a la premsa, en no comptar amb el suport de cap centre de poder polític o económic. Si no que li recordin als participants catalans de les manifestacions contra el G8 a Gènova el 2001, especialment els que van viure el terror a l’Scuola Diaz. Episodi que per cert, ni tan sols va rebre la reprobació del govern català d’aleshores.

El que és més especial, I únic ha estat la força que milions de persones han demostrat en participar I culminar una acció desobedient amb èxit, per més que un Estat ha fet tot el possible per impedir-ho.

Aquesta capacitat desobedient del poble autoorganitzat no rebrà debats del Parlament Europeu ni

l’atenció de molts dels mitjans de comunicació, així que es des de baix, de boca orella, per xarxes socials I mitjans comunitaris, que l’hem de valorar, extendre I sobretot no oblidar mai.

Se m’acudeixen moltes més raons per les quals aquesta demostració de poder popular, també serien importants. Convidar 20000 refugiats sense esperar que un Estat ho accepti; evitar desallotjaments de més gent sense casa, aturar obres megálomes en el nostre territori natural.

I se me n’acudeixen encara moltes més si ho pensem a nivell mundial.

Es clar que si poden concentrar milers de policies en el mateix lloc, la cosa seria més difícil en aquell indret, però això només ens indicaria que la resta del territori està lliure perquè el poguem autogestionar; I per tant finalment que no hi ha cap forma d’impedir la soberania popular, des de baix, si aquesta s’exerceix de forma coordinada I decentralitzada.

Estic segur que la defensa de l’autodeterminació catalana es tindrà ben present com és d’imparable el poder popular en els propers dies; espero també que no s’oblidi mai en totes les causes justes del món en que la ciutadania s’hagi d’enfrontar a les forces repressives d’un Estat I especialment en aquelles què necessitarem per defensar l’autogestió de la vida quotidiana, dels autoritarismes dels Estats.

This post is also available in: Spanish, English

Speak Your Mind

*