L’explosió del model de la cooperativa

Les cooperatives integrals són un model per subvertir la realitat salvatge que patim com a societat i com a part implicada en el sistema de dominació capitalista, gestionat per només unes quantes persones però amb el suport i el manteniment de l’aparell estatal, que és qui l’alimenta. Per tant, una cooperativa integral és una eina per construir contrapoder des de la base, partint de l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa, i que ens permet transitar de l’estat actual de dependència de les estructures del sistema, cap a un escenari de llibertat amb plena consciència, lliure d’autoritat i on tots i totes ens puguem desenvolupar en igualtat de condicions i d’oportunitats.

La primera referència a les cooperatives integrals es va publicar a la pàgina 14 de la publicació PODEM, que es va distribuir massivament el 17 de març del 2009. Aquests tres últims anys s’ha produït un desenvolupament intens d’aquest model i de la seva difusió, gràcies a la primera iniciativa d’aquesta mena que es va començar a gestar el maig del 2010: la Cooperativa Integral Catalana. A partir d’aquest exemple pràctic d’autoorganització, actualment hi ha diverses iniciatives en marxa, principalment a la península ibèrica, però també fora. En les pàgines centrals de la publicació REBEL·LEU-VOS! podeu trobar un recull de les cooperatives integrals que actualment estan en marxa

No és una sortida per a quatre gats, ni una solució parcial, és una proposta constructiva de desobediència i autogestió generalitzada per reconstruir la societat des de baix (en tots els àmbits i de manera integral) i recuperar les relacions humanes afectives, de proximitat i basades en la confiança.

Speak Your Mind

*