La xarxa de cooperatives integrals

El model de cooperatives integrals, s’ha començat a intentar replicar des de poc després que la primera cooperativa integral es posa en marxa. Especialment va ser a partir de l’estiu del 2011, quan es va viure una de les expressions de l’emergència del 15-M en diverses ciutats de la península ibèrica. Una temporada més tard i aprofitant la sortida al carrer de la publicació Rebel·leu-vos, es va viure un punt d’inflexió d’aquest procés, van ser les jornades de formació en cooperatives integrals que es van celebrar a Ca l’estrolich a finals d’abril del 2012, i just a continuació, la primera trobada de Cooperatives integrals a Vinyols del camp, on a més d’un bon grapat d’experiències en construcció de la península i les illes, van poder compartir aquells dies amb un bon grapat de bretons de l’ecoxarxa nantesa.

Aquesta va ser la guspira que va fer que moltes persones es comencesin a trobar en els seus territoris, per començar a organitzar-se.

Aquest va ser el començament d’una comunicació i una coordinació entre diferents cooperatives integrals, que de manera informal s’agrupen en la xarxa de cooperatives integrals que a la primavera de 2013 celebraran la segona trobada conjunta.

El procés del Cooperativisme integral com pràctica d’autoorganització de les cooperatives integrals, pas a pas i sense grans escarafalls, està generant un model de transició per construir una altra societat, basada l’empoderament individual i col·lectiu, el canvi de estructures, la millora de les qualitats humanes,… reforçant els llaços de confianza, la solidaritat i el suport mutu.

El cooperativisme integral, és per tant, una alternativa real i vivencial, construint més enllà de les deshumanitzadores estructures de l’Estat i del mercat, superant també el cooperativisme tradicional, per abordar de manera integral la construcció de una altra societat.

Des d’una diversitat d’origens i maneres, ja en l’actualitat podem parlar de gairebé una vintena d’iniciatives de cooperatives integrals en desenvolupament, cada vegada en una major diversitat de territoris. https://n-1.cc/g/cooperativas-integrales

Els propers 25, 26, 27 i 28 d’abril, hi haurà a Elx, la Segona trobada sense fronteres de cooperatives integrals.

Trackbacks

  1. […] de les cooperatives integrals, tal com es pot trobar explicat amb detall en aquest enllaç; http://enricduran.cat/la-xarxa-de-cooperatives-integrals/ i tal com moltes persones coneixen de primera mà i moltíssimes més […]