Escrit íntegre a l’Audiencia Provincial de dilluns 11 de febrer al matí

Audiència Provincial de Barcelona
Secció Segona 3. d’Instrucció núm 29 de Barcelona.
D.P. Núm. 4470/08 Rotllo de Sala núm. 65/12-C

Després d’haver rebut la resposta del seu tribunal, aquest divendres 8 de febrer, a la sol·licitud presentada per la meva part dijous passat, voldria insistir en la meva petició de suspensió i ampliar les argumentacions que justifiquen aquesta petició. Per això procedeixo a explicar amb tot detall la raó principal de les meves desavinences i pèrdua de confiança amb el meu advocat defensor.

El fet principal succeeix el 23 de gener, quan després de rebre un avís del jutjat de Vilanova i la Geltrú, per recollir un acte informatiu de l’Audiència provincial, em dirigeixo directament a la seva seu al passeig de Lluís Companys de Barcelona i li demano a una treballadora de la secció segona, la documentació que se’m volia lliurar. Aquesta persona, amablement, em fa lliurament d’un full d’una pàgina on consta la convocatòria del judici per al 12, 13 i 14 de febrer.

En aquest precís moment li manifesto la meva sorpresa, ja que no era coneixedor abans d’aquesta informació. Així mateix, li demano si té una altra documentació que pugui ser del meu interès, davant del que, una altra vegada amablement, em fa unes fotocòpies d’una interlocutòria del 4 d’octubre, el qual responia a les presentacions de proves testificals presentades per la defensa. Li manifesto un altre cop la meva sorpresa perquè no tenia prèviament cap d’aquestes informacions processals, davant la qual cosa ella mateixa em manifesta que comparteix aquesta sorpresa i m’insta a demanar-li al meu advocat pel que ha passat.

Davant les meves preguntes, aquest advocat no ha pogut confirmar ni demostrar aquests enviaments i només ha sabut dir-me que l’encarregat de tramitar-me’ls era un treballador del seu despatx que ja no treballa aquí i que no té mitjà per corroborar si aquesta informació va ser enviada, ja que no pot accedir a la carpeta de correus enviats d’aquest extreballador.

Tampoc no ha sabut explicar-me per què no em va escriure de la seva mà cap missatge, ni realitzar cap trucada entre el primer d’octubre de 2012 i el 22 de gener de 2013, per citar-me o parlar-ne, quan el temps per preparar el judici s’anava esgotant. Només va ser el mateix 23 de gener, quan jo m’havia comunicat amb ell per entendre el que ha passat, quan em va comentar per escrit que quedéssim per preparar el judici.

Va ser llavors quan vaig començar a plantejar-me de manera seriosa revocar aquest advocat, ja que aquest buit informatiu no em permet seguir confiant en ell. Entre el 23 de gener i el 6 de febrer, van ser dues setmanes de temps que vaig dedicar a informar-me dels meus drets pel que fa a la defensa, a consultar la seva opinió a altres advocats i va ser a partir de llavors que vaig decidir revocar i demanar la suspensió del judici, ja que sé fefaentment que s’ha vulnerat el meu dret a la defensa per la manca d’informació que s’ha produït.

Finalment, per suggeriment del propi advocat vaig acceptar que al mateix temps que jo, ell presentés també la seva renúncia per reforçar la separació que s’ha produït. Sóc coneixedor, després d’aquests dies de lectures, que podria denunciar al meu advocat pel dany patit a la meva defensa, però entenc que aquest seria un procés diferent al meu, que seria lent, que no seria fàcil demostrar de qui és la responsabilitat i que no reportaria cap benefici a la meva causa, quan el mal ja està fet.

A més, no és la meva manera voluntària d’actuar resoldre els meus danys a través dels tribunals. Per això he decidit centrar-me en què el dany rebut al meu dret de defensa es repari amb la suspensió del judici i la seva nova assignació a unes dates que em donin com a mínim els 3 o 4 mesos de temps de preparació amb què hauria comptat si la informació sobre les dates del judici m’hagués arribat en el moment oportú.

Vostès poden creure i argumentar, com expressa la sentència publicada aquest 8 de febrer, que tot això és un estratagema per fer un frau de llei amb l’únic motiu que se suspengui el judici. Però la realitat és que tot això respon a la veritat i que el meu entorn personal, familiar, i social pot donar fe que a cap d’ells no els vaig informar de la data del meu judici abans del 23 de gener, pel fet que no en tenia coneixement.

Els testimonis denegats poden donar fe que a cap d’ells no els he informat d’aquest fet amb antelació a finals de gener, i per tant considero com un fet clarament demostrable que s’ha produït la vulneració de dret a la meva defensa, per vulneració del meu dret a estar informat a temps del meu procés judicial.

Per tot això, insisteixo a sol·licitar que se suspengui el judici de demà ja que no em puc sentir defensat pel meu actual advocat i necessito més temps per nomenar una nova defensa i que aquesta es pugui preparar el judici. Entenc que aquesta sol·licitud ha de ser acceptada perquè en cas contrari es vulneraran greument els meus drets fonamentals.

Atentament,

Enric Duran Giralt Dilluns, 11 de febrer de 2013.

Descarregar PDF

This post is also available in: Spanish

Trackbacks

Speak Your Mind

*