Arriba el 17 de març: la publicació PODEM, la tancada a la central i la detenció de l’Enric

El dia 20 de novembre de 2008, entre 4.000 i 10.000 persones es van manifestar a Barcelona contra el Pla de Bolonya. Des d’aquell dia es va iniciar un moviment de protesta: “La tancada a la central”, amb l’okupació del rectorat de la Universitat de Barcelona, a l’anomenat Edifici Històric. Els estudiants van començar a viure a la Universitat i van activar tot un procés d’autoorganització. El gran vestíbul de l’edifici de la Universitat, es va anar omplint de persones organitzades per denunciar públicament l’atrocitat del Pla de Bolonya.
En aquest context, es va convocar una roda de premsa a la Universitat per presentar la nova publicació massiva, Podem viure sense capitalisme, donant suport i visibilitat al moviment estudiantil contra el Pla Bolonya. Aquell mateix dia però el jutge que portava el cas va remetre una ordre judicial de detenció, en la que facultava als Mossos d’Esquadra per a que accediren al recinte de la UB per detenir-lo.
Aquella tarda aproximadament a les 18h, va ser detingut amb un desplegament de 50 agents antiavalots, tot i que no va oposar resistència a la detenció. Tenia una ordre policial de ‘crida i cerca’ des de feia sis mesos. Després de prendre-li declaració, el detingut passà a disposició judicial.
El dia 18 de març el rector de la Universitat, dídac Ramírez, declara que considera que hi ha hagut un “increment de la tensió i de la violència cap a membres de la comunitat universitària”, i decideix demanar als mossos el desallotjament de la universitat.
La matinada del 18 desallotgen la Universitat  amb brutalitat i violència, amb ferits i detinguts. Després del desallotjament, una manifestació multitudinària en protesta va estar tenyida de càrregues policials brutals sense distincions, tant contra manifestants com contra persones que s’ho miraven o fins i tot periodistes. Aquells fets van ser fruit d’un fort debat i reacció social.

Speak Your Mind

*