Aquest 15 de novembre el G20 decidirà per tothom. Aquesta és la seva democràcia.

Els dies 15 i 16 de novembre els caps d’estat dels països més poderosos es reuneixen per decidir sobre el futur del sistema que ha entrat en la seva crisi més gran almenys des del 29. Parlen de reformar el sistema financer, de refundar el capitalisme, i ho faran sense consultar-nos.

A la reunió hi estan convidats els països que formen el G-20, la qual cosa ja demostra com pretenen decidir de de l’elit. Ni tan sols es busca el suport o la participació de l’assemblea de les Nacions Unides, l’únic òrgan democràtic entre països que havia creat l’actual ordre mundial. Així dels 192 estats membres de la ONU, només hi seran poc més del 10%.

Els 20 caps d’estat presents, tampoc parlaran en nom de la població dels seus països, ni tan sols d’aquells que en el seu dia els van votar, ja que els acords als que arribin en la cimera no formaven part de cap dels seus programes polítics. Tot i això, a cap d’ells se li haurà passat pel cap de sotmetre les seves propostes a referèndum i ni de lluny a la cimera es parlarà de sotmetre els seus acords a un referèndum de la població d’aquests 20 països ni molt menys, de la població mundial.

Així doncs, en nom de qui decidiran realment Bush (president en funcions), Zarkoszy, Merkel, Lula i companyia? Podem pensar que ho faran en nom seu i dels seus assessors. En representació de les estructures burocràtiques de govern que manen., i veient les decisions que prenen segurament estarem d’acord en que en molts casos ho faran en nom dels mateixos poders financers que han causat la crisi o de les principals empreses transnacionals.

Les injustes decisions econòmiques dels govern a favor dels bancs i en contra de la majoria de la gent que hauran precedit la cimera durant les darreres setmanes, juntament amb el seu procediment antidemocràtic estan despertant sortosament respostes múltiples entre la societat civil que anuncien unes mobilitzacions que s’esperen massives.

Com va dir Einstein, un problema no es pot solucionar amb les mateixes maneres de pensar que l’han creat. Cada vegada hi ha més gent que ho té clar i el 15 de novembre hi haurà mobilitzacions a tot el món.
Una coalició de 630 ONGS ha emès una declaració http://www.choike.org/bw2
que denuncia la cimera pel seu format i el seu caràcter continuista d’un sistema fracasat i explicita com hauria de ser una cimera mundial per ser realment democràtica i participativa. Les Ong també demanen que s’escolti el Grup de treball sobre el sistema financer internacional que recentment ha creat la Onu, dirigit per Joseph Stiglitz

A l’estat espanyol està corrent àmpliament una crida a l’acció
http://www.17-s.info/todxs-la-calle-el-15-n-la-crisis-que-la-paguen-ello…
que convoca a concentracions a més de 50 ciutats i en l’àmbit català diferents espais de coordinació dels moviments socials, com vdevivienda, la xarxa pel decreixement, la campanya contra les 65 hores i l’assemblea de moviments socials del fòrum social català s’han unit per ampliar i donar força a les convocatòries del dia 15 de novembre i organitzar una manifestació unitària pel dia 29 de novembre.

Aquestes mobilitzacions són un inici i caldrà anar molt més enllà perquè des de la societat civil puguem ser protagonistes del nostre propi futur. No n’hi haurà prou amb manifestar-se, caldran accions sostingudes, de desobediència, boicot i no col·laboració amb el sistema financer. No n’haurà prou amb l’acció contra el sistema, caldrà plantejar i sobretot construir des de ja alternatives de societat, amb la que mostrem que es pot viure sense creixement econòmic i sense bancs.

Des de la web www.17-s.info estem fent i farem tota la difusió que puguem d’aquestes mobilitzacions i participarem de promoure accions que ens facin avançar ara més que mai, cap a una altra societat basada en la justícia social i ecològica.

Vull recordar per acabar, un lema que va moure centenars de milers de persones al 2002 en la campanya contra l’ Europa del capital i la guerra, i que segueix plenament vigent: Per que som milions i el planeta no és vostre!!

 

 

Speak Your Mind

*