15 de març: llençament de la publicació massiva «Rebel·leu-vos»

El 15 de març de 2012 va sortir a la llum la publicació per a l’autogestió Rebel·leu-vos, on es fa un recull d’experiències autogestionàries emergents i consolidades, per impulsar la transformació social des de baix mitjançant l’autoorganització. Se’n va fer una tirada de 500.000 exemplars repartits principalment pel territori de l’Estat de manera autoorganitzada.

Es va llençar amb el Col·lectiu Afinitat Rebel, sorgit per fer la publicació i que posteriorment s’autodissoldria. El col·lectiu es presentava com un conjunt de persones afins, vinculades algunes a les anteriors publicacions massives (Crisi, Podem, Volem…) a la Cooperativa Integral Catalana, a altres iniciatives de desobediència i a participants actius del moviment 15M.

A la publicació s’hi apleguen diferents eines per donar impuls a un procés col·lectiu horitzontal, que trobi solucions col·lectives a les problemàtiques i faciliti recursos per possibilitar l’autogestió, basats en la construcció de xarxes de suport mutu, horitzontals, assembleàries i generades des de la base.

És, per tant, un pas més enllà de la denúncia i la crítica (tot i que hi ha un capítol on s’explica clarament el posicionament davant la crisi sistèmica), una crida a l’acció i a la construcció d’altres maneres de fer.

En resum, tal com afirmà el Col·lectiu Afinitat Rebel:

«Podríem centrar-nos en la crítica en relació amb els abusos a què estem sotmesos i limitar-nos a la denúncia i a la mobilització, però preferim dedicar el nostre esforç i energia al desenvolupament de pràctiques basades en l’autogestió, la cooperació i l’ajuda mútua. És el moment de generar espais de coneixement compartit, on les idees, els projectes i les il·lusions de tothom puguin ser posats en comú, per deixar de viure d’una manera submissa, complaent i passiva.»

Speak Your Mind

*