#RetornEnLlibertat

Crida per formar part d’un grup de campanya presencial i construir una xarxa de suport.

Després de 2 anys desaparescut de la vida pública, per fi ha arribat el moment de preparar el cami d’un retorn en llibertat. No serà un camí fàcil i caldrà fer molta feina per obtenir un ampli suport. És per això que aquesta es una crida per aconseguir crear els equips de col·laboració sostinguda que seran necessaris per dur-ho a terme.

Abans d’entrar en detall sobre això, alguns fets introductoris.

>> El meu context legal i personal >>

Porto gairebé 2 anys en la clandestinitat, després de no presentar-me al judici penal del 12 de febrer del 2013, en el que 16 entitats bancaries i la fiscalia em demanaven 8 anys de presó pels fets de l’acció de desobediència bancaria  que vaig dur a terme entre els anys 2005-2008. Hi ha una ordre de detenció sobre mi des de llavors que no s’ha pogut executar perquè no m’han trobat.

Abans del judici l’audiència provincial va desestimar tots i cadascun dels 30 testimonis que la meva defensa havia presentat per demostrar que la denuncia al sistema bancari i especialment a com es creen els diners, era (és…) un fet tant significatiu per la nostra societat que justificava l’acció realitzada.

És a dir, el que pretenia l’audiència era silenciar tota la meva argumentació i portar-me a la presó per delictes comuns, desconectant-ho totalment de la reivindicació realitzada i demostrada anys ençà per tot el mal que el sistema bancari ha fet a les vides de la majoria de la població d’Europa i el món.

Això i la demostrada connivència dels poders judicial i executiu, amb el poder bancari, van provocar la meva no acceptació del procés judicial oficial i la cerca de vies alternatives per a fer justícia. Tal i com està el panorama actual, trobo que es fàcil entendre perquè vaig optar per no col·laborar amb aquella farsa.

Ja fa més d’1 any que el tribunal va suspendre el cas fins que se’m trobi, i també des de fa més d’un any, un grup de mediació independent va iniciar els treball per a dur a terme un procés de justícia restaurativa, el qual no ha pogut avançar per la falta de voluntat de la majoria d’entitats bancàries implicades d’establir ponts de diàleg.

Ara la carta que ens queda és la difusió, la mobilització i la pressió social.

imatge de celebració el 21/05/2009 després d’estar dos mesos a la presó

>> Context social i polític actual >>

Moltes coses han canviat des del moment dels fets i també, en el context d’acceleració històrica que vivim hi ha hagut molts canvis en els darrers 2 anys.

La gent està fent caure els vels sobre els poders corruptes que fins fa poc semblava que podien fer el que volguessin.

La classe política ja té por del poble, com fa dècades que no passava.

La repressió i la impunitat policial i judicial, estan a les portades de mitjans de comunicaci (gràcies #ciutatmorta).

Com s’ha dit en un resum molt contundent, més que una època de canvis, estem visquen un canvi d’epoca…

Junt amb altres poders, ja fa anys que el sistema bancari ha quedat deslegitimat, i ara molts dels xantatges dels bancs centrals estan sent contestades per la ciutadania i els nous actors polìtics. Cada vegada amb més suport com demostra l’elecció de Syriza per governar Grècia.

Tot i així, l’arrel del privilegi bancari, de l’injust sistema de creació monetària, continua vigent i poc present en la opinió pública, encara que ja han sorgit fisures importants en l’status quo, com es va poder seguir en la discussió que va haver fa uns mesos al respecte en el parlament britànic.

Al igual com s’ ha aconseguit en d’altres moments de la història, ara es l’hora de multiplicar aquestes fissures i transformar el sistema monetari, d’una vegada per sempre, perquè respongui a les necessitats del comú i no a les ansies de poder d’una minoria.

Per tot això, entre d’altres, voldria vincular la meva campanya de llibertat a posar “Com es creen els diners?” en el centre del debat públic, com aquella acció, estava vinculada ja en el seu moment a destapar-ho.

>>Grup presencial per preparar el meu retorn i dinamitzar FairCoop>>

La part més important i concreta d’aquesta crida és convidar a persones proactives i motivades amb disponibilitat de viatjar durant un temps. Vull formar un equip d’unes 6 o 7 persones amb plena confiança i disponibilitat per cooperar presencialment amb mi, i desplaçar-nos junts allà on sigui necessari per aconseguir els nostres objectius: #retornambllibertat i #faircoop

Després de dos anys, i davant del repte que significa, sento que per poder realitzar una campanya amb prous garanties, cal formar un nucli en el qual poguem contribuir amb força i de forma sostinguda davant de tots els inconvenients i imprevistos que puguin sorgir.

Només a partir d’aquí podrem fer junts els passos necessaris per aconseguir-ho!

Amb aquest grup assumirem també tasques de la dinamització, extensió i futurs projectes de la cooperativa d’àmbit mundial FairCoop (link), ja que és un repte que també necessita una activitat molt proactiva per respondre als objectius i projectes que tenim al davant

Recordo el seu objectiu: contribuir a fer possible la transició a un nou món reduint tant com sigui possible les desigualtats económiques i socials entre els èssers humans i al mateix temps anar contribuint a una nova riquesa global, accessible a tota la humanitat en forma de procomú. En podeu trobar més informació

Així, de la mateixa manera que denunciem el sistema bancari i el sistema polític actual, estem construint un nou sistema económic basat en la cooperació, la descentralització i el dret inherent de tothom a cubrir les seves necessitats bàsiques. Basat en posar els èssers humans i al planeta en el centre dels objectius de l’activitat econòmica.

“si ets una persona motivada, proactiva, valenta, interessada en la justícia social, el respecte per els drets humans i la posta en marxa de noves economies postcapitalistes( entre altres activismes) i en aquest moment et trobes en una situació personal lliure, sense responsabilitats laborals… estàs convidada!

T’OFERIM:

– la possibilitat de viure i treballar en un entorn colectiu d’activisme (bon rollo, suport mutu, amor per la revolució) basat en la revolució integral, la transició dels commons i la construcció d’un nou sistema económic i social que posi l’esser humà en el centre.

– cobrir-te aquelles despesses de allotjament, viatges, dietes, etc derivades de la teua participació.

possibilitat de conexions infinites amb altres xarxes, col·lecitius d’activistes, amb les quals poder compartir, crèixer i aprendre molt.

Per poder optar a participar en el grup, cal en primer lloc, fer el següent:

– una carta de motivació a info@enricduran.cat

– Omplir aquest formulari: https://fair.coop/es/formulario-de-participacion-en-persona/

Un cop rebut això, si hi ha possibilitats de cooperar presencialment, compartirem claus d’encriptació (i si cal tutorials per fer-ho) per poder activar una comunicació segura i si escau, demanarem més detalls i referències, per assegurar que hi ha la seguretat i confiança suficient per participar.

Per formar aquest equip, prioritzarem persones amb habilitats i experiència adequades per les tasques que hem de fer plegats. Això vol dir, que valorarem coneixements i experiència com les següents:

– Edició i administració de pàgines web

– Comunicació en mitjans digitals, xarxes socials etc,

– Bona capacitat de redacció…

– Enxarxament amb moviments socials a nivell transnacional

– Disseny gràfic en mitjans digitals

– Dinamització de projectes: habilitats organitzatives.

– Expressió en diverses llengües.

– Programació en llenguatges informàtics com php, python i c ++

Així doncs, tractarem de fer un equip amb capacitats diverses que puguen servir per moltes de les habilitats comentades anteriorment.

Els viatges no seran fora d’Europa, amb lo qual hi ha la possibilitat d’anar i venir varies vegades, cap a l’espai on estarem col·laborant, sempre i quan es pugui garantitzar una estabilitat en la participació que ajudi als objectius del grup.

Es pot venir a participar en aquest equip a partir del 10 de febrer, però també podem contemplar la incorporació una mica més tard si fos necessari.

>>Crida a crear grups locals de suport>>

Per la gran majoria de companys i companyes que no podeu assumir la participació presencial, al que us convido es a crear autónomament un grup local de suport al vostre territori. Des d’aquest grup podreu contribuir a extendre i fer crèixer, les iniciatives de suport que des del grup presencial anirem proposant i fent públic.

Si tens intenció de crear un d’aquests grups i/o participar-hi d’alguna manera, escriu a info@enricduran.cat i veiem d’anar concretant la col·laboració.

Més informació a http://www.enricduran.cat

Enric Duran  – 28 de gener 2015

This post is also available in: Spanish, English

Speak Your Mind

*