Recollida de signatures. Ni cerca, ni captura, ni presó per Enric Duran

Hem iniciat aquesta recollida de signatures a   oiga.me/es/campaigns/ni-busqueda-ni-captura-ni-prision-para-enric-duran

Exigeix a l’Audiència Provincial de Barcelona que denegui la petició de cerca, captura i ingrés a la presó d’Enric Duran que ha realitzat la Fiscalia i 16 entitats financeres, i es va anunciar el passat 13 de març 2013.

També pots signar aquí:

Enric Duran no es va presentar al judici en què li demanen 8 anys de presó, perquè no pensa que el sistema judicial estigui legitimat per jutjar-ho. Sosté que resulta més recíproc amb la societat si està lliure que empresonat. Ha escrit una Carta Pública dirigida al tribunal, en què manifesta que no acceptarà cap decisió en què no pugui participar. Per aquest motiu ha anunciat que presentarà una proposta de reciprocitat que beneficiï a tota la societat.

Amb aquesta recollida de signatures exigim a l’Audiència Provincial de Barcelona que deneguin la petició de cerca, captura i empresonament d’Enric Duran, realitzada per la Fiscalia i 16 entitats financeres (Cajamadrid, La Caixa, CAM, Santander Consumer, Bancaixa, Caixa Sabadell, Caixa Galícia, El Corte Inglés, Barclays, General Electric Bank, Bankpyme, Banc Sygma, Cetelem, Cofidis, Finconsum, Citifin) després d’haver demanat prestats 492.000 euros, no haver-los retornat i haver-los destinats al desenvolupament de projectes d’autogestió que després d’anys d’estudi i construcció han culminat en el moviment de les cooperatives integrals.

La situació actual del seu procés judicial està en un ‘impasse’ després que no es presentés al judici del 12 de febrer 2013 en el qual li demanaven 8 anys de presó.  S’ha sabut aquest 13 de març la ressolució de l’Audiència Provincial que decreta búsqueda, captura i presó per Enric Duran, tal i com havía demanat el fiscal el dia del judici. Aquesta sentencia es recorrerà per nulitat donat que no considerem legítim que es puguin decretar canvis en una sitación legal sense que existeixi una persona responsable de la defensa.

Passi el que passi, Enric no té cap intenció de col·laborar en un judici en contra seva que no considera la motivació política de l’acció, i en concret l’argument legal de l’estat de necessitat, en haver desestimat els 23 testimonis de la defensa que aquest va presentar -entre els quals figuren els presidents dels consells d’administració d’algunes de les entitats bancàries acusadores, els ex-emprats d’oficines bancàries que havien de declarar sobre les facilitats amb que s’atorgaven crèdits, així com a un representant dels inspectors del Banc d’Espanya en relació amb un informe remès a aquesta institució que alertava del ‘desbocat’ funcionament del sistema financer espanyol en l’època dels fets-. Enric Duran no considera que el sistema judicial estigui legitimat per jutjar-ho. I sosté que pot ser molt més recíproc amb la societat si està lliure que empresonat, per la qual cosa ha redactat una carta oberta dirigida al tribunal, en què manifesta que no acceptarà cap decisió en la qual no pugui participar, perquè creu en un mètode de gestió dels conflictes en què totes les persones afectades puguin participar. Per aquest motiu ha anunciat que presentarà una proposta de reciprocitat que beneficiï a tota la societat.

Enric Duran ha manifestat que s’ha començat a protegir de manera preventiva, ja abans d’estar en crida i cerca. Va avisar que és una decisió meditada, i que significa l’inici d’un nou projecte col·lectiu amb el qual es pretén generar una estructura col·lectiva per impedir que cap persona desobedient vagi a la presó.

Amb tot això exigim al Tribunal que esperi a la proposta d’Enric Duran i anuli el decret de la seva cerca, captura i ingrés a la presó.

També podeu donar suport a Enric Duran participant en la campanya de cofinançament que s’està fent a Coopfunding per a que ni ell ni cap desobedient vagin a la presó

Nota: podeu conèixer més detall d’aquestes informacions en els següents comunicats:

La desobediència, l’única opció per garantir que es respectin els meus drets avui (12 de febrer 2013)

Ni lleis per mantenir les desigualtats, ni judicis que perpetuïn l’opressió. Per una altra manera d’avaluar-nos, reconstruïm l’ésser comunitari (20 de febrer 2013)

Generalitzem la desobediència, estenguem la Revolució Integral.? Crida a l’acció. (22 de febrer 2013)

Cap desobedient a la presó. Una carta oberta al poder i un nou projecte col·lectiu. (28 de febrer 2013)

Comments

  1. Intento signar i em dona una pàgina d’error 404
    Gràcies
    R

  2. Antoni Ferret i Soler says:

    No a una justícia que està corrompuda i que serveix interessos creats i injustos.

Speak Your Mind

*