Missatge més antic on es mencionen les cooperatives integrals

 

07/01/2009

L’Enric envia un primer missatge a llista vagabancs-cat@llistes.moviments.net

Hola a tothom!!

Queda poc mes de 2 mesos pel 17 de març, la data que entre d’altres coses ha de servir per publicitar ampliament la vaga contra els bancs

Ara que s’han acabat els dies festius, es un bon moment per activar aquest espai de participació entre la gent que volgueu col·laborar activament en posar en marxa aquesta vaga. En aquest missatge us faig un resum de la situació i de les idees que han sortit o tinc per tirar endavant.
*
Algunes coses a considerar:*

Algunes propostes concretes:

 • Faria falta crear un grup de xerraires, que poguessin preparar-se la presentació de tot això, ja sigui posant més enfasis en la vaga en sí, com en tota la proposta integral de la que és partícep. Ens estan començant a caure xerrades i en vindran més. Potser a partir del 17 de març jo en pugui atendre algunes, però amb la pròpia publicació ens haurem de multiplicar i a més, no se del cert que pot passar amb la meva llibertat, cal tenir un pla B, perquè totes les meves tasques siguin substituibles, entre elles la de les xerrades.
  D’actes també en podem organitzar nosaltres. A més de xerrar, ens podem preparar una presentació amb projecció i passar algun video. A més de l’inefable money as debt comptem amb el documental endeutats sobre la gent amb problemes per tornar deutes. Depen de a qui vagi dirigit pot ser més recomanable l’un o l’altre.

 • Es podria preparar material per a fer taules informatives. Podria haver material de consulta com la propia publicacio crisi si ja no en queden per donar i d’altres que podem trobar a la web o pogueu proposar. També amb les alternatives financeres. A més a partir del propi 17M la propia nova publicació servirà per ajuntar tota aquesta informació.

Seria xulo currar-se un tríptic o fulletó amb un disseny més bonic que la simple fulla a5 a doble cara. També seria interessant fer una versió en pdf del formulari per a que es pugui imprimir i difondre en aquestes taules

 • Está bé començar a fer reunions, i la gent amb ganes es comença a veure les cares. S’haurien de fer per zones geogràfiques properes, per exemple area metropolitana. terres de l’ebre, comarques de Girona. Potser en algun cas hi ha algun col·lectiu que ja vol tocar el tema i pot convidar a d’altres persones que fins ara no hi estan anant, en molts casos caldrà constituir reunions específiques per aquest tema.

 • Qui només es pugui implicar des de l’ordinador, ja sigui per temps o per distància d’altres participants, pot aportar molt navegant per internet i aportant informació de la vaga en fòrums, blogs, etx que hi tinguin a veure. D’aquesta manera es pot multiplicar també molt la difusió d’aquesta iniciativa. Una cosa que jo tenia pensada es preparar textos per col·lectius específics, per exemple: Morosos presents i futurs. Gent amb estalvis. Gent que només usa comptes corrents etc… De manera que es pugui detallar més la part de laproposta dirigida a aquests col·lectius.

Coses de fons a debatre

 • Quan es comença? Ara a nivell de Catalunya, hi ha, al voltant de les 100 persones inscrites. Ens falta 10 vegades més per arribar als 1000.
  La gent que està apuntada voleu començar encara que no arribem a aquesta xifra? Voleu que posem una data en la publicació del 17M?
  voleu esperar a veure quanta gent s’apunta després de fer millor difusió i posar una data més tard quan siguem els 1000 o ens hi apropem?
  voleu començar almenys els que volen treure els diners del banc, però els que deixarien de pagar deutes expressament, deixar-ho per més endavant? el no pagament dels deutes, s’hauria de començar quan es constituissin les alternatives que estem plantejant
  En fi, crec que és un debat interessant i com ha debat que és seria important que es dongués en el forum territorial:
  http://www.17-s.info/forums/accio-territorial

Bé, si de cas, ara que es important en primer lloc activar la llista per presentar-nos, dir que té ganes de fer cadascú i fer propostes molt concretes. Estaria molt bé, que de moment totes rebessim uns quants correus de moment en resposta a aquest missatge!!

A mida que hi hagi més participació, es pot anar utilitzant més el fòrum i qui tingui ganes pot començar a fer-lo servir o publicar en els dos llocs.
Jo de moment aquest missatge també el penjo allà.

Salut i Endavant!
Enric

 

Speak Your Mind

*