L’AGP, el Fòrum Social de Florència i la localització de les lluites

A l’inici del mes de setembre del 2002, arriba l’ocasió d’anar a Leiden a participar de la reunió de l’AGP que ja s’havia preparat mesos abans a la mateixa ciutat.

L’Enric participarà al fòrum de Florència difonent la Consulta Social Europea que s’havia de fer al cap de dos anys, al 2004: un intent de projecte participatiu des de baix de crear una alternativa a l’Europa del Capital a través d’un procés de reflexió ciutadà sobre els aspectes més importants de les polítiques europees. Tot i això, poc després es desvincularà d’aquesta campanya perquè finalment la proposta es decantava més aviat cap a la realització d’un referèndum amb algunes preguntes, que s’acabarà portant a terme en algunes ciutats de pocs països, cosa que ell considerava d’un impacte limitat.

Paral·lelament a la participació en el marc del fòrum, l’Enric i altres companys catalans organitzen i participen també en l’Espai Autònom, la proposta que s’havia decidit tirar endavant a Leiden, un espai paral·lel “amb un peu a dins i un peu a fora”, que buscava ser més participatiu i menys institucionalitzat que el fòrum.

Al mes de gener de 2003, coincidint amb el tercer Fòrum Social Mundial, l’MRG s’autodissol1. L’MRG volia aglutinar i coordinar els moviments de base però cada cop el grup era més reduït i acumulava molt de poder perquè els mitjans de comunicació i els fòrums socials els havien agafat com a referent de l’esperit de Seattle a Europa, ja que molts d’ells havien estat entre els organitzadors de Praga, per exemple. L’MRG es va dissoldre per enfocar-se a les lluites locals.

1Podeu trobar el comunicat L’MRG ha mort: comença la festa! Aquí: http://barcelona.indymedia.org/front.php3?article_id=32540

Speak Your Mind

*