La necessitat de fer-hi alguna cosa

Davant la crisi energètica i a la insostenibilitat del sistema, els esforços s’encaminaven a construir un moviment més basat en la construcció d’alternatives que en la denúncia i la protesta, un moviment que fos capaç d’aglutinar moltes de les iniciatives que ja s’estan posant en pràctica sota un mateix paraigües, sota una mateixa màxima.

S’apropa a la gent de crisisenergetica.org i escriu un article molt premonitori que s’anomena “La crisi global com a context per construir les nostres estrategies d’acció”1.

Participa també d’espais de trobada i reflexió, com per exemple, el 18 i 19 de febrer en la trobada Soles no podem, un espai de trobada que aposta per una nova manera de fer política inspirada en la Sexta Declaración de la Selva Lacandona que insisteix en la necessitat d’organitzar-se col·lectivament, des de l’esquerra i des de baix.

L’Enric d’aquell moment reflexiona i escriu pensant sempre amb promoure consciència social i debat públic. A inicis de març escriu un “Pla d’acció contra la crisi energètica, per construir un moviment social fort que promogui una nova cultura de vida”.

Per potenciar la xarxa i l’acció col·lectiva, es realitza la convocatòria el 16 de març “Repensar el creixement i per una nova cultura de la vida”

A partir d’aquí i fins l’estiu es farà una reunió mensual d’aquesta xarxa, que va arrencant poc a poc.

Es crea també el grup d’energia de l’Infoespai que s’erigeix com un grup autònom dins la xarxa, i participen a la Fira de la Terra el 22 i 23 abril per anar donant visibilitat al tema de la crisi i la necessitat de decréixer.

Des del juny, les reunions de xarxa es van mantenint i algunes de les coneixences que es fan en aquest marc acaben convertint-se en caldo de cultiu del qual naixerà el projecte d’ Observatori de la Crisi Energètica i les Alternatives de Societat (OCEAS), un òrgan enfocat a l’estudi i la recerca que centra la seva atenció en la problemàtica energètica i les seves alternatives. Queda pendent construir una xarxa des dels moviments socials, una xarxa amb un caràcter més activista, de difusió de punts de vista i maneres de fer i de crítica global.

1Podeu trobar l’article sencer en línia: http://www.crisisenergetica.org/forum/viewtopic.php?forum=3&showtopic=21181