Documentació del judici


LLISTA DE BANCS QUE ACUSEN / QUANTITAT NO RETORNADA / PENA SOL·LICITADA:

Bancaja (15.000 €)  –  8 anys de presó
La Caixa  (2.000 €)  –  8 anys de presó
Bankpime  (10.000 €)  –  8 anys de presó
Caixa Sabadell  (4.430 €)  –  8 anys de presó
Cetelem  (5.500 €)  –  12 anys de presó
Cofidis  (12.000 €)  –  4 anys de presó
CAM  (7.000 €)  –  8 anys de presó
Finconsum  (10.300 €)  –  8 anys de presó
Cajamadrid  (29.200 €)  –  8 anys de presó
Caixa Galicia  (6.500 €)  –  8 anys de presó
Barclays  (2.900 €)  –  8 anys de presó
Citifin  (7.024 €)  –  8 anys de presó
Banco Sygma  (12.500 €)  –  8 anys de presó
General Electric Bank  (9.000 €)  –  8 anys de presó
El Corte Inglés  (2.500 €)  –  8 anys de presó
Santander Consumer EFC  (2.700 €)  – 8 anys de presó


TESTIMONIS DE LA DEFENSA DESESTIMATS PEL JUTGE:
La majoria dels testimonis presentats per la fiscalia i l’acusació particular han estat admesos. No obstant això, els 23 testimonis presentats per la defensa han estat desestimats pel jutge. Són els següents:

Arcadi Oliveres Boadella:
Catedràtic d’Economia Aplicada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fundador de l’associació FETS (Finances étiques i solidàries). Referent de la banca ètica a casa nostra i membre del consell assessor d’ATTAC. Ha conegut personalment la trajectòria política de l’acusat des del 2000.

Luisa Vicente Santiago:
Afectada per les participacions preferents de la CAIXA, pot mostrar testimoni com afectada de les pràctiques bancaries abusives.

ADICAE:
Entitat que defensa els drets dels usuaris de banca i com a tal pot donar fer de les irregularitats que predominen en l’acció bancària del dia a dia.

Jesús Huerta de Soto Ballester:
Catedràtic d’Economia Política a la Universitat Rei Joan Carles, Doctor en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresarials. És un referent en la defensa del coeficient de caixa al 100% a la banca i qüestiona la legalitat de les pràctiques de dipòsit i crèdit bancari, a través del llibre: Diners, crèdit bancari i cicles econòmics.

Joan Melé:
Portaveu i subdirector de Triodos Bank, Banc que pot certificar els criteris ètics de l’acusat ja que aquest va retornar el 2008, un crèdit concedit a Altercoms SCCL, mentre deixava de pagar els crèdits a les entitats convencionals.

Ada Colau:
Portaveu de la PAH de les hipoteques, i companya en l’activisme de l’Enric des del 2001, pot comentar com afecten a milers i milers de persones que no poden pagar la seva hipoteca, les polítiques especulatives dels bancs,

Angels Castro Orts:
Ex directora durant 20 anys en una oficina del Banc de Sabadell, pot testificar sobre les pràctiques abusives de la banca.

Susana Asensio Estevez:
Ex directora d’una oficina bancaria de La Caixa, pot testificar sobre les pràctiques abusives de la banca.

Núria Güell Serra:
Artista i coordinadora del llibre: Manual per expropiar diners a les entitats bancaries. Ha organitzat també diversos esdeveniments amb la participació de l’acusat.

Sara Marin Marcer:
Activista que ha compartit la trajectoria d’Enric Duran des d’inicis del 2008 i pot donar testimoni d’iniciatives i manera de viure de l’acusat.

Daniel Gomez Cañete:
Coordinador de la web www.crisisenergetica.org desde la seva fundació. Va colaborar amb l’acusat en divulgar informació en relació a la crisi energetica i financera des de l’any 2006.

CAM – Roberto López Abad (Ex-Director General de l’entitat)
Ha tingut notorietat pels  5,8 milions d’euros d’indemnització que li corresponen en abandonar el seu càrrec. Era el responsable de la CAM, quan Enric Duran va demanar el prèstec pel qual ha estat denunciat. Pot donar testimoni des del seu lloc de direcció de les pràctiques especulatives i insostenibles de l’entitat que dirigia.

CAIXA GALICIA  – Jose Luís Méndez (Ex-director general)
Ha tingut notorietat pels 16,5 milions d’Euros d’indemnització que li corresponen en abandonar el seu càrrec. Ex-Director General de l’entitat. Era el responsable de Caixa Galicia, quan Enric Duran va demanar el prèstec pel qual ha estat denunciat. Pot donar testimoni des del seu lloc de direcció de les pràctiques especulatives i insostenibles de l’entitat que dirigia.

BANCAJA-BANKIA  – Aurelio Izquierdo (Ex-director general de Bancaja)
Ha tingut notorietat pels 14 milions d’euros d’indemnització que li corresponen en abandonar el seu càrrec. Era un dels responsables de Bancaja, quan Enric Duran va demanar el prèstec pel qual ha estat denunciat. Pot donar testimoni des del seu lloc de direcció de les pràctiques especulatives i insostenibles de l’entitat que dirigia.

CAJA MADRID – Matías Amat  (Ex-director de negocio de Caja Madrid)
Ha tingut notorietat pels 6,16 milions d’Euros d’indemnització que li corresponen en abandonar el seu càrrec. Era un dels responsables de Caja Madrid, quan Enric Duran va demanar el prèstec pel qual ha estat denunciat. Pot donar testimoni des del seu lloc de direcció de les pràctiques especulatives i insostenibles de l’entitat que dirigia.

La Caixa: Isidré Fainé (Presidente de La Caixa desde 2007)
És el màxim responsable d’un banc que ha denunciat l’acusat tot i que no va demanar cap documentació per lliurar-li un crèdit virtual i després que l’acusat hagués retornat dos préstecs amb anterioritat.

Santander: Emilio Botín (Presidente del Grupo Santander)
Com a president del Grup Santander, hauria d’explicar com és que el Banc Santander no ha presentat denuncia a l’acusat, tot i que li va concedir 2 crédits i en canvi Santander Consumer, si que ho ha fet per un crédit més petit.

BBVA   Francisco Gonzalez Rodriguez (Presidente del BBVA)
Com a president del BBVA hauria d’explicar com és que la seva entitat no va considerar delicte els varios prèstecs i crèdits que va concedir a l’acusat, i per tant va escollir la via civil per recuper els diners no retornats.

Bernard Lietaer:
Economista i expert en sistemes monetaris. Va ser Professor de Finances Internacionals a la Universitat de Louvain
Com a directiu del Banc Central Belga fou un dels creadors de l’Ecu,  precursor del euro i posteriorment ha volgut reformar el sistema monetari sent promotor internacional de les monedes complementaries. Pot exposar com el model monetari i financer actual basat en els bancs centrals i la creació de crèdit privat, en base a deute, genera grans desigualtats en benefici d’uns pocs i porta al colapse del sistema económic actual.

Angel Panyella:
Gerent d’El Tinter Art Gràfiques, proveedora d’Altercoms SCCL que pot certificar que Enric Duran exercia com a coordinador de la cooperativa i que al 2008 va pagar deutes que Altercoms tenia contrets amb la seva empresa.

Joan Miquel Santolaria:
Soci treballador d’Altercoms SCCL, des del 2005 fins el 2008, pot certificar l’activitat de la cooperativa en tot aquest periode i el paper que jugava l’acusat en aquesta.

Susana Martin Belmonte:
Autora del llibre “Nada está perdido” que planteja un model alternatiu de sistema financer, sense interessos i sense deute, que estaria basat en el concepte de sobirania financera.

Juan Manuel Quintero
President de la Asociación de lnspectores del Banco de España que va trametre al Ministre d’Economia la carta que s’acompanya com a documento 1 del 26 de maig de 2006.

 

DOCUMENTACIÓ

DILIGENCIAS JUNIO 2012peq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diligencias junio 2012. Escrit de la defensa. Descarregar PDF

L’Audiència de Barcelona rebutja la suspensió del judici a Enric Duran, 8 de febrer de 2013.  Acta de la Sessió Segona de l’Audiència Provincial en resposta a la petició.
Descarregar PDf

Escrit íntegre a l’Audiencia Provincial de dilluns 11 de febrer de 2013. Descarregar PDF

Interlocutòria de l’Audiencia Provincial de dilluns 13 de febrer de 2013 Descarregar PDF


Auto de l’Audiencia provincial 24 de gener de 2014 Descarregar PDF
Descarregar PDF

This post is also available in: Spanish

Speak Your Mind

*