Després d’uns mesos d’ intensa activitat, mirant al futur

Han estat mesos molt intensos, perquè a tot el que ja estem duent a terme, si ha afegit la posta en marxa de forma combinada de diverses iniciatives.

Ja vaig dedicar una entrada d’aquest blog a presentar l’inici de la publicació Radi.ms allà hi vaig publicant alguns articles de temes que em semblen importants:
Així hi he escrit aquests dos articles:

Les monedes, la creació de diner i la redistribució de la riquesa
https://radi.ms/ca/les-monedes-la-creacio-de-diner-i-la-redistribucio-de-la-riquesa/

Fem una xarxa de plataformes de crowdfunfing desobedients i de base col·lectiva
https://radi.ms/ca/fem-una-xarxa-de-plataformes-de-crowdfunding-desobedients-i-de-base-col%C2%B7lectiva/

i també he estat implicat en la publicació d’ aquestes noticies recents:

Desapareixen 500 milions en deute d’estudiants xilens.
https://radi.ms/ca/papas-fritas-catala-2/

Cap una societat del procomú. Pla de transició per a l’Equador.
https://radi.ms/ca/pla-de-transicio-per-a-lequador/

D’altra banda, a finals d’aquest abril passat vam iniciar un projecte que ja teníem moltes ganes que sortís, després de temps d’intentar fer-lo possible. Em refereixo a Coopfunding, que porto uns mesos dinamitzant-lo activament, pero encara no havia trobat l’estona d’anunciar-ho en quest blog.

Pantallazocoopfunding

Coopfunding ja està servint per promocionar i contribuir a la sostenibilitat de diversos projectes
vinculats a la cooperació oberta, l’autogestió i la revolució integral.

Coopfunding, seguint els principis de la CIC i la revolució integral, es caracteritza per ser una plataforma molt flexible, que s’adapta a les necessitats dels col·lectius i projectes autogestionaris, alhora que facilita als col·laboradors, dels projectes, diverses vies per no dependre exclusivament dels cars i contraproduents sistemes de targetes bancaries.

Entre els projectes presents a Coopfunding hi trobem ja l’Integralces.net que està actualment posant-se en marxa i ja hi ha les primeres ecoxarxes que l’estan utilitzant. Sense dubte l’integralces és una altra de les eines claus per anar construint un sistema económic autónom. Aquest ens permetrà controlar directament el programari que fem servir pel nostre sistema bancari i des d’allà vincular els comptes amb d’altres pàgines en les que volguem dur a terme algun intercanvi económic com el propi web de Coopfunding.

Amb la CIC ja hem complert el quart any de camí
Enguany, l’aposta del comú de la CIC per consolidar el nostre sistema ecońómic, millorar la nostra autonomia i diversificar les fonts d’ingressos és especialment significativa.
Mentre es desenvolupa el programari i les metodologies de gestió per permetre fer més òptims i eficients els fluxos de treball en els àmbits més sensibles, com poden ser els d’acollida i gestió econòmica, alhora s’aposta per un seguit de projectes i eines tecnològiques i físiques que permetran dinamitzar millor l’activitat econòmica entre els membres de la CIC i de la CIC cap enfora. Així, als ja presentats CoopFunding i Integralces, s’hi afegiran entre el setembre i l’octubre les Oficines de Canvi i el Mercat Virtual, les quals, a més d’estratègiques per a la CIC al mateix temps són aportacions importants al procomú.

Amb tot actualment totes les apostes que estem realitzant per anar construint el model de societat que volem, incloses les ampliacions de pressupost que hem afegit en aquest any 2014, ens han portat a haver d’usar Coopfunding per aconseguir liquidesa entre socis i simpatitzants.
http://www.coopfunding.net/campaigns/la-cooperativa-integral-catalana-necessita-aportacions-a-retornar-en-menys-d1-any/

Tot això, recordem-ho, perquè la CIC no accepta crèdits amb interessos, pel seu funcionament perquè no vol participar del sistema finançer convencional i per tant, és fa important ajustar molt bé la disponibilitat de recursos monetaris, perquè això no representi un problema.

Per coneixer la CIC, també tenim la sort de comptar actualment amb el nou documental Dreceres, que va seguir durant 2 anys, alguns dels projectes i procesos més significatius del nostre moviment.
Es cosa de dies que el documental dreceres.cooperativa.cat estigui disponible a la xarxa

Un altre dels projectes en els que he participat perquè arranqui aquestes darreres setmanes és el portal web, per una altra manera d’entendre la justicia, Restaurativa.cat
Amb aquest projecte web, omplim el buit que hi havia, al territori català, d’espai de referència per informació sobre el model restauratiu de gestionar i resoldre els conflictes com alternativa al model punitiu que portem arrastrant tants segles. El projecte està tot just començant, i esperem que poc a poc, diversos col·lectius i professionals d’àmbits relacionats amb la justicia restaurativa poguin anar-hi sumant les seves aportacions.

I bé, després de molta feina en anar construint tots aquests projectes, comença a ser moment d’enfocar més esforços cap a l’estratègia per el meu retorn a la plena llibertat, que estic treballant perquè pugui ser abans que acabi l’any.
Encara no és moment de donar informacions i referències concretes, pero sí de demanar-vos, companys i companyes, atenció a les informacions que poguem compartir aviat. Segurament avanci alguna linea d’acció abans, però el gruix de les noticies especialment a partir del proper setembre.

This post is also available in: Spanish, English

Speak Your Mind

*