Decreixement: desfer el creixement, refer el món

A partir del setembre, el grup d’energia decideix que com que la primera xarxa no havia tingut massa continuïtat donat que la gent que ja està a col·lectius no disposa de temps per anar a més reunions, cal preparar un esdeveniment més gran per tal de sensibilitzar i aglutinar més gent que pugui estar interessada en conèixer el tema i en participar.  A l’octubre surt al carrer “Objectiu Decreixement”, el primer llibre sobre decreixement en català. L’1 de desembre se’n fa una presentació a l’Infoespai amb la participació de dues persones que ja estaven treballant aquest tema des de l’àmbit filosòfic i d’estudi.

La presentació reuneix a unes 20 persones i es comenta en el debat la idea de posar en marxa un moviment pel decreixement a Catalunya, tal i com ja existia a França i a Itàlia.
Es preparen unes jornades al mes de març que s’anomenaran “Decreixement: desfer el creixement, refer el món”, i compten amb una multitudinària participació a Barcelona en les diverses activitats que es proposaran.
Gràcies a les jornades del mes de març,  les propostes del decreixement agafaran molta embranzida i es crearà un grup, l’Entesa pel Decreixement, (aquest nom és una crítica per oposició i amb humor a l’anomenada “Entesa de Progrés” del tripartit català) on ja hi comença a participar molta més gent que a les primeres reunions del grup d’energia.

Es va organitzar també el Dia Sense Cotxes a Barcelona, amb diversos eixos de xerrades i activitats durant el dia.  A la tarda, una bicicletada reivindicativa i un tall a la Diagonal amb Passeig de Gràcia, on es fa un fi de festa  estil “Reclaim the streets” i es lelgeix un manfiest.

This post is also available in: Spanish

Speak Your Mind

*