De la marxa a la xarxa: la trobada “Posem en marxa el decreixement, construim contrapoder”

Per culminar el procés de la marxa i convertir-la en xarxa, Temps de re-voltes ja estava treballant en la preparació d’una trobada de moviments socials, amb el títol “Posem en marxa el decreixement, construim contrapoder” que tindria lloc a principis de juliol de 2008 en dues masies de Santa Maria d’Oló (Bages). La trobada s’havia anat anunciat al llarg de tota la marxa pel decreixement i els temes de debat s’havien anat generant arrel dels debats d’aquells mesos.

Finalment, la trobada es va organitzar en 13 àrees de treball: economia, autogestió de l’habitatge, autonomia alimentària, model territorial i defensa del territori, relació camp- ciutat, mitjans de comunicació, aigua, energia i transport, estratègies davant el poder polític, coneixements i educació lliure i relacions socials i vida comunitària.

A la trobada van assistir-hi unes 350 persones, d’unes 30 comarques catalanes i també de les Illes, del Pais Valencià i de França.

De la trobada en van sortir moltes idees i propostes, sobretot en la necessitat transversal de crear bancs de recursos compartits per començar a tenir menys dependència dels circuits oficials. Amb el mateix objectiu volem engegar actualment l’Espai Públic Autònom, que consistiria en una xarxa de persones i recursos, on es garanteixin les necessitats bàsiques de les persones que hi participin, amb l’objectiu que aquestes deixin de dedicar-se a treballar dins l’economia capitalista i es puguin dedicar a projectes per construir una nova manera de viure, generant sinèrgies també amb les experiències existents, com cooperatives de consum, habitatge, horts comunitaris agroecològics, així com la organització en l’àmbit municipal amb la posada en marxa d’iniciatives decreixentistes pràctiques.

Speak Your Mind

*