De la idea del col·lectiu Crisi a l’emergència de l’eina: la cooperativa integral

En la publicació “podem viure sense capitalisme” el col·lectiu crisi dibuixava la proposta d’un eixam de projectes de caire local enxarxats, és a dir de diverses cooperatives integrals petites. Davant l’atomització de les persones interessades i pensat que una cooperativa més grossa, podria cuidar millor les qüestions econòmiques i de gestió, a finals del 2009 es repren el projecte com una sola cooperativa d’àmbit català que pugui incloure totes les persones interessades del territori.

El 23 d’abril de 2010, coincidint amb l’aniversari de l’Enric, publica al seu web: Dia assenyalat per doble motiu: la Cooperativa integral catalana comença a caminar

Moltes gràcies a totxs les que m’heu felicitat en aquest dia que es doblement especial
perquè fa 1 any, entre reixes, els 33, no els vaig poder celebrar com avui, que em puc passejar per l’aire lliure com totxes vosaltes.

Avui, però a banda del meu aniversari, hi ha una altra notícia molt més important, i és que
es nat el nou projecte que vol fer realitat els somnis que vam expressar fa 1 any en la publicació podem viure sense capitalisme
Avui, 23 d’abril, la nova Cooperativa integral catalana, comença a caminar.

Cooperativa com a projecte que pràctica l’autogestió económica i política amb la participació igualitària dels i les seves membres. Alhora perquè agafa legalment aquesta forma jurídica.

Integral perquè ajunta tots els elements bàsics d’una economia com són producció, consum, finançament i moneda pròpia i alhora vol integrar tots els sectors d’activitat necessaris per viure.

Informate’n aquí: http://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/204/
Si com jo, ja ho tens clar, te’n pots fer socix a: http://www.podem.cat/cooperativa

This post is also available in: Spanish

Speak Your Mind

*