Contra l’Europa del Capital i la Guerra

Aquell nou any 2002 comença amb uns intensos mesos de preparació de la campanya contra l’Europa del Capital i la Guerra, que s’activaria el mes de Març per denunciar les polítiques de la Unió Europea en un context en què Espanya n’ocupava la presidència.
Aquesta campanya surt molt a la premsa, destaquem la gran tasca comunciativa que efectuaven les persones implicades en aquell moment, organitzades des del 2001 com el Col·lectiu Comunicacció (col·lectiu de comunicació que servia de gabinet de premsa  dels moviments socials) i la recent estrenada Liberinfo.net, una agència de notícies dels moviments socials per a difondre les seves informacions (comunicats, activitats, convocatòries, accions…) als mitjans de comunicació. Liberinfo.net serà una eina més sostinguda en el temps, una eina de política comunicativa en una època molt florida de mobilitzacions, on cada dos mesos hi havien accions i fins i tot existien periodistes especialitzats en moviments socials,  es parlava inclús de la possibilitat ja de crear mitjans propis.
Al final de la campanya la gent estava molt contenta i tothom la valorava com un èxit, però la màxima preocupació de l’Enric era com podrien mantenir el contacte i la continuïtat de tota aquella gent que havia infestat els carrers aquell dia. Per això, es va decidir a proposar a la comissió de comunicació d’escriure una carta a la ciutadania1 instant a seguir mobilitzant-se i actuant; tot i que se’n van repartir uns 2.000 exemplars no va poder tenir molta difusió.  En aquell moment l’Enric va pensar que el fet de no tenir recursos suficients  per a poder fer una difusió molt més àmplia de les lluites i campanyes, per continuar arribant a la ciutadania i al màxim de gent, era un vertader limitador per al canvi social.

L’Enric des del 99 havia començat a agafar l’hàbit de fer bases de dades de tots els contactes col·lectius i individuals que feia i la gent sovint l’escrivia per demanar-li aquests contactes. D’aquí en sortirà la idea de fer una guia útil i un directori de moviments socials.

This post is also available in: Spanish

Speak Your Mind

*