Carta d’Enric Duran a la Zone A Défendre (ZAD)

ZAD1

Versió de la carta en francès >>> Camarades de la Zone À Défendre (ZAD)
Tota la informació sobre la Zone À Défendre (ZAD) > zad.nadir.org

————-

Companyes i companys de la Zone A Défendre (ZAD),

Us escric a títol personal, i alhora com a membre de la Cooperativa Integral Catalana i del grup promotor de la crida per a la Revolució Integral.

Com sabeu, recentment hem reprès contacte amb alguns membres actius al ZAD després de la difusió pública de la meva acció de desobediència al meu procés judicial i, al mateix temps, després de la primera difusió pública de la crida a la Revolució Integral i la seva nova pàgina web http://www.integrarevolucio.net

Seguim amb molt de respecte i interès la lluita per la defensa i la preservació del bocage nantesí davant el monumental aeroport que els de dalt volen bastir, passant per sobre de qui sigui.

En aquest temps, el nostre caminar com a cooperativa integral ha estat d’inici i consolidació del procés de construcció accelerada d’una altra societat, en la qual poder viure segons uns maneres de fer que siguin efectivament per al bé comú. Podeu conèixer més en detall l’evolució del procés de les cooperatives integrals a través d’aquest enllaç: http://enricduran.cat/construccio-duna-altra-societat/

Paral·lelament, des d’aquest passat estiu hem estat treballant juntament amb companys d’altres col·lectius, en un procés per generar una proposta d’espai polític i ideològic internacional, que pugui ser-ho alhora de suport mutu i solidaritat entre processos d’autoorganització des de la base. Creiem que el concepte de Revolució Integral pot ser apropiat per a això, encara que el més important són les bases de fons que puguem compartir.

Quan recentment es va conèixer la data del meu judici penal, ens va semblar important connectar la meva resposta davant l’autoritarisme judicial amb aquesta crida, per això en aquesta última setmana han coincidit les dues notícies que representen un punt d’inflexió important en la nostra tasca …

Dimarts passat no em vaig presentar al judici farsa que s’havia orquestrat en honor meu, on em demanaven vuit anys de presó per haver-me reapropiat d’una petita part del patrimoni col·lectiu que la banca ha robat al poble (més informació d’això: http://enricduran.cat/comunicat-denric-duran-davant-dun-judici-que-podria-esdevenir-una-farsa/).

Com que no donem legitimitat al sistema judicial de l’Estat, de la mateixa manera que no ho fem amb la resta d’institucions que representen el poder, no pararem fins a aconseguir que deixin en pau la nostra gent, mentre des de la rebel·lia construïm una altra societat.

Em sembla comprendre que estem en una sintonia important, i que la vostra realitat —des de la gran experiència d’autoorganització i autonomia que heu generat— també està en progressiva transformació mitjançant el temps de creació col·lectiva que viviu.

Resistència i autonomia, desobediència i autogestió són dues dimensions del mateix camí cap al món que volem.

Els zapatistes, que són uns dels referents importants de la nostra acció, han proposat recentment «El Temps del Sí», com a forma de cridar l’enfocament constructiu que cada vegada més moviments d’arreu del món estem assumint com a manera de fer la revolució. Per respecte cap a la seva lluita, l’hem inclòs també com a element important en aquesta crida a la Revolució Integral.

Entenem que la vostra participació serà important per impulsar aquest procés de trobada per a la Revolució Integral, tant en el vostre entorn directe com arreu d’Europa i del món.

La vostra lluita és la nostra lluita: la nostra autonomia és la vostra.

Enric Duran
15/02/2013

———

Resposta des del ZAD

Asil polític al ZAD per a Enric Duran
Enric Duran (el Robin dels bancs catalans) escriu als camarades de la ZAD. En relació amb la crida del Subcomandant insurgent Marcos, El tiempo del sí/El temps del si.
Perquè són els polítics i els banquers qui haurien de ser jutjats i no els activistes!
El 2008 i 2009, ell va expropiar 492.000 € a 39 entitats financeres a través d’operacions de crèdit, donant la suma total als moviments socials i per a la publicació de dos diaris de distribució massiva. Aquesta acció tenia diversos objectius: denunciar el sistema bancari, i més àpmpliament el sistema capitalista, començar a construir un moviment fort d’una altra societat des de la base, “aquí i ara”. Enric Duran està sotmès a un procés penal per la fiscalia i 14 institucions bancàries concernides. S’enfronta a vuit anys de presó.
Els drets fonamentals a defensar-se, a convocar testimonis a l’estrada, a la presumpció d’innocència, no són en absolut respectats. És pura casualitat que es va assabentar de la data del seu judici només tres setmanes abans de la data límit. Els desnonaments i els suïcidis creixents que se’n deriven són al cor de l’actualitat espanyola, i la gent està cada vegada més revoltada contra aquests bancs que volen veure el “Robin dels Bancs” darrere de les reixes. Normalment, no es passa per la via penal per deutes, però a priori, aquest sobreendeutament molesta… La nsolvència és una força segons ell.
No reconeix en cap cas aquest sistema i les seves lleis que oprimeixen. Enric ja ha desobeït dues vegades a les convocatòries de l’Audiència Povincial de Barcelona, amb comunicats de premsa en suport. La construcció d’alternatives a Catalunya evoluciona tant bé que la Cooperativa català està reemplaçant gradualment l’Estat, oferint nous espais de llibertat.
Enric s’adreça ara als camarades de la Zone a Défendre (a http://enricduran.cat/es/camarades-de-la-zone-a-defendre-zad/) en línia amb la crida del Subcomandant insurgent Marcos a “El Temps del Sí”.
—————————-
I una resposta des d’un racó de la ZAD
Asil polític per a Enric Duran a la ZAD
Enric,
Us saludem des de Notre Dame Des Luttes, a tu i als camarades de la Cooperativa Integral Catalana, igual com a totes i a tots els qui es reconeixen en la Revolució Integral.
Tenim coneixement d’aquest acció d’expropiació massiva i del que avui et costa… Una mascarada judicial: t’arrisques a 8 anys de presó després d’haver reapropiat 492.000 euros als bancs. Diner que roben als pobles! Hisenda et persegueix perquè paguis impostos sobre els diners que has redistribuït del tot als moviments socials catalans. Aquesta suma representa el 0,0012% del que l’Estat espanyol gasta per salvar la Banca, totes les despeses a compte del contribuent…
Tenim en comú aquesta voluntat de veure el sistema mortífer que regeix les nostres societats, deixar finalment lloc a una altra concepció del món. Sigui resistint frontalment a la piconadora del sistema o sigui bastint una altra manera de viure junts, participem d’un mateix moviment. Reaccionem davant d’un problema d’ordre integral i mundial. La urgència és arreu, humana, ecològica, social… En nom del profit, s’explota l’ésser humà i s’orquestra un saqueig ambiental amb l’etiqueta «HQE» («Haute qualité environnementale», alta qualitat ambiental). Les desigualtats són flagrants, es restringeix sense parar la nostra llibertat, fins a isolar-nos les unes de les altres. On sigui que es viu, les institucions dels Estats, llurs policies, llurs lleis, serveixen els interessos de les gran multinacionals. En aquestes condicions, con no desobeir? La desobediència a les lleis dels Estats —tots corromputs— és vital, a França, a Espanya, a Mèxic i a tot el món.
El sofriment que genera el capitalisme és el pa quotidià d’una gran part de la humanitat. Dimecres, 13 de febrer, un nantès, Djamai Chaár, s’immolava amb foc davant l’Oficina de Treball de què depenia. Aquest terrible gest no és un acte isolat: aquests darrers anys a França un quinzena de persones, desesperades per les seves condicions de vida, s’han immolat amb foc. Va caldre el sacrifici de Moammed Bouazizi perquè la Revolució del Gessamí abracés els països àrabs. Més que sacrificar-nos per aquesta dictadura econòmica que consumeix les nostres vides, treballem perquè la Revolució Integral sigui la de saber viure.
La ZAD són 1.650 hectàrees de terres vives i desenes de milers d’hectàrees de l’entorn, amenaçades d’urbanització estèril. Des dels anys seixanta, aquesta zona de boscatge ha estat defensada i preservada d’un projecte d’aeroport inútil, costós i devastador, els beneficis del qual haurien enriquit encara més la multinacional VINCI en detriment de la biodiversitat, de la població local i de l’entorn. Aquest lloc que un impuls popular ha salvat de la destrucció, el veiem com un humus perquè d’altres maneres de viure col·lectivament puguin expandir-se.
Per això manifestem cada dia la nostra determinació a no afluixar, a continuar arrelant-nos-hi i a conrear vincles amb els comitès de suport que floreixen arreu i amb d’altres lluites a França i al món on d’altres grans projectes nocius amenacen els qui hi viuen: antinuclear i MAT a Normandia, a Bure; No TAV a Itàlia; Bosc d’Hambach a Alemanya; Bosc de Khimki a Rússia; Sant Salvador de Atenco a Mèxic; és clar, també Chiapas; Belo Monte al Brasil; Kulon Pogo a Indonèsia… Ja es veu que la resistència a aquest món de benefici i de malbaratament es va engrandint. Els vincles de compromís ens uneixen i polvoritzen les fronteres artificials, les bases internacionals d’un altre pervindre es dibuixen.
La vostra experiència autogestionària a la Cooperativa Integral Catalana, la substitució progressiva de l’Estat, ens reforça encara més en la idea que podem i hem de viure sense capitalisme i sense sotmetiment a la seva demència autoritària! Mentre la nostra civilització s’ho empassa tot i a ella mateixa en el seu camí, aquest model d’organització col·lectiva permet, al capdavall, imaginar un futur realista per a la humanitat.
Arreu on la vida s’oposa a l’esclavatge del benefici, arreu on la rebel·lió s’imposa davant la injustícia del poder, és casa nostra. Enric Duran, has de restar lliure! Sigues benvingut a la ZAD, sigues benvingut a casa teva! La ZAD és arreu! Revolució Integral!
* (ZAD: Zona A Defensar, Zona d’Autonomia Definitiva, Zona Anti Depressió, Zona Antagonista Desmaterialitzada…)

——————–
Versió original de la resposta en francès:

Asile politique sur la ZAD pour Enric Duran

Enric Duran (le Robin des Banques Catalans) écrit aux camarades de la ZAD. En lien avec l’appel du Sous Commandant Insurgé Marcos, El tiempo del Si/ Le Temps du Oui

Parce que ce sont les politiques et les banquiers qui devraient être jugéEs, pas les activistes !

En 2008 et 2009, Il a exproprié 492 000€ auprès de 39 banques par le biais d’opérations de crédit, reversant la totalité de la somme dans les mouvements sociaux et la publication de deux journaux gratuits à diffusion massive. Cette action poursuivait plusieurs buts : dénoncer le système bancaire, et plus largement le système capitaliste, amorcer un mouvement fort de construction d’une autre société depuis la base, “ici et maintenant”.Enric Duran est poursuivi au pénal par la fiscalité et 14 des établissements bancaires concernés. Il risque 8 ans de prison.

Ses droits fondamentaux à se défendre, à appeler des témoins à la barre, à la présomption d’innocence, ne sont en rien respectés. C’est par le pur fruit du hasard qu’il a appris la date de son procès, et ce seulement 3 semaines avant l’échéance. Les expulsions et les suicides de plus en plus nombreux qui en découlent sont au coeur de l’actualité espagnole, et le peuple est de plus en plus remonté contre ces banques qui souhaitent voir “le Robin des Banques” derrière les barreaux. Normalement, on ne passe pas au pénal pour endettement, mais à priori, ce surendetté est particulièrement gênant … L’insolvabilité est une force selon lui

Il ne se reconnait de toutes façons pas de ce système et de ses lois qui oppriment. Enric a déjà désobéit par deux fois, communiqués de presse à l’appui aux convocations de la Cour Provinciale de Barcelone. Les constructions d’alternatives en Catalogne ont tant et si bien évolué que la Coopérative Intégrale Catalane se substitue progressivement à l’Etat, offrant de nouveaux espaces de liberté.

Enric s’adresse à présent aux camarades de la Zone A Défendre http://enricduran.cat/es/camarades-… dans la lignée de l’appel du sous commandant insurgé Marcos, “El Tiempo del Si”

 

Speak Your Mind

*