AureaSocial: on es desenvolupa el Sistema Públic Cooperatiu

A la tardor del 2011 la família que gestionava Aurea’s, centre on terme activitats de creixement personal i de teràpies naturals, es va veure ofegada davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca i els deutes generats. Després d’invertir 4 milions d’euros en la compra i el condicionament de l’espai i després de més d’1 any lluitant per mantenir l’activitat i pagar la hipoteca del local al Banco Popular, la família va pensar que abans que l’espai se’l quedés el banc, preferien cedir-lo a persones compromeses amb la transformació social, i per això, després de reflexionar i veure els objectius de diferents iniciatives socials, AureasMon SL, va decidir tancar i llogar l’espai (en lloc d’abandonar-ho) a la Cooperativa Integral Catalana. L’objectiu era que aquesta hi pogués dur a terme un projecte coherent amb els ideals pels quals la família, fundadora de l’empresa, havia invertit el seu patromoni.

Al desembre es va formalitzar el contracte de lloguer, i a mitjans de gener el local va ser subhastat sense que sortís comprador. A partir d’aquí un gabinet d’advocats s’ha encarregat d’endarrerir la presa de possesió de l’immoble per part del banc, la qual està prevista per la primavera del 2013.

Mentrestant, des de principis de 2012, i de manera progressiva, Aurea’s s’ha anat convertint en AureaSocial. Durant el primer semestre de l’any, Aurea’s va anar abandonant l’espai, i es va començar a desenvolupar l’autogestió, fins que el 16 de juny del 2012 es va inaugurar AureaSocial.

Donat que mantenir un contracte de lloguer seria inviable perquè el preu faria impossible autogestionar activitats sense ànim de lucre, la campanya per a la compra col·lectiva AureaSocial és la via que per assemblea es va consensuar des dels inicis, per garantir la sostenibilitat a llarg termini del projecte i que l’espai esdevingui un espai comú, autogestionat i obert a la revolució integral.

L’aparició d’aquest espai coincideix en un moment on emergeix amb força la posada en marxa el Sistema Públic Cooperatiu. Per la idiosincràcia de l’espai, amb més de 1400 metres quadratsi per la seva ubicació, AureaSocial esdevé un espai òptim on desenvolupar dos dels àmbits que emergeixen amb força: la salut i l’educació, a més de ser un espai de trobada i interacció entre persones, grups, col·lectius, comissions i projectes vinculats a la cooperativa, on aprofundir i estendre les pràctiques autogestionàries que consoliden el procés polític de construcció des de baix d’una altra societat.

Tota la informació al seu web AureaSocial.org

This post is also available in: Spanish

Speak Your Mind

*